zondag 1 maart 2015

Verrassend AH

Kaartje: made by me


Ik volg al een tijdje het blog Francesca Kookt. Een super leuk blog met food inspiratie.
Je kan er smaakvolle recepten vinden, die homemade, makkelijk en gezond zijn.
Een aantal weken geleden deed ze een oproep voor haar 'insiders team'.
Dat houdt in dat je uitgenodigd kan worden bijvoorbeeld producten te testen.
En bij deze werd ik uitgenodigd om in samenwerking met haar en andere 'bloginsiders' enkele producten uit het nieuwe assortiment van de Albert Heijn te testen.

Op de dag van mijn  verjaardag kwam het pakket binnen. Het was een echt cadeautje om uit te pakken.Ik (en mijn kleine testers) zijn er blij mee...


En vrijwel meteen werd het knijpfruit van Ella's Kitchen getest, door mijn eigen kleine testers. Dit is knijpfruit wat 100% biologisch is, waar geen zout, suiker en water aan toe wordt gevoegd.
Mijn tweetal vond het heerlijk en gingen meteen op zoek naar meer knijpverpakkingen. Helaas, die zal mama toch echt zelf moeten aanschaffen.


In een handige koeltas inclusief koelelement zaten deze schattige bakjes, de 10-uurtjes. Bakjes gevuld met groente en fruit, zoals druiven, ananas, mango en komkommer. 
En kwam dat even goed van pas, aangezien wij ook 5 dagen carnaval voor de boeg hadden en er dan in de regel niet heel gezond wordt gegeten. 
Het fruit smaakte heerlijk, lekker vers en fris. De groente, wortels, komkommer en de tomaatjes waren niet zo smaakvol. Wij vonden ze niet vers.
Als laatste bleven de blauwe bessen  over, deze maakte ik op de uiterste houdbaarheidsdatum open en ze zagen er nog goed uit.
Ik heb ze gebruikt voor mijn ontbijt met Griekse yoghurt, noten en honing, De bessen smaakte nog heerlijk en vers.
Toch zal ik ze niet snel zelf kopen, want ik koop liever een hele ananas, uiteindelijk net zo lekker, maar voor mij voordeliger. 


Er zaten ook twee zakken Quinoa van Naturecrops in het pakket. Ik had nog nooit Quinoa gegeten was er eerlijk gezegd een beetje sceptisch over. 
Maar dit was natuurlijk wel het uitgelezen moment om het een keer te proberen. 
Ik vond een recept in het kookboek  '15 minutes" van Jamie Oliver, één van mijn favorieten.


Het werd die avond dus 'Geblakerde kip met San Fran Quinoasalade' . Ik gebruikte de voorgekookte Quinoa (er zat ook een zak met Quinoa - zaden in het pakket), wat als voordeel had dat het makkelijk te bereiden was, en snel klaar.
Buiten het feit dat ik het gerecht echt niet in 15  minuten klaar had (eerder 3x 15 minuten) was het ontzettend lekker. Dit is zeker een gerecht wat vaker op ons menu terug zal keren. En de Quinoa paste daar ontzettend goed bij. 


Waar ik heel blij van werd, waren deze prachtige potjes kruidenmix van Jonnie Boer. Van de buitenkant prachtig en van de binnenkant vol met heerlijke geuren.
Ik heb de Picadillo mix uitgeprobeerd in de chili en het was erg lekker. Ik ben erg benieuwd naar de andere twee mixen.

Jammer, maar helaas...
Kaartje: Paperfuel

Ik ben een heuse chocolade verslaafde. Het wordt bewust niet altijd in huis gehaald, omdat het anders binnen no time op is. Ik was dus erg blij met deze reep chocolade in het pakket. 
Vroeger lustte ik alleen maar melk chocolade, maar de laatste jaren ben ik pure chocolade steeds meer gaan waarderen. Maar dan heb ik het niet over chocolade boven de 80 procent. Dat is toch wel een smaak waar ik erg aan moet wennen. Ik vond het dus echt te puur om zo op te eten.
Dus hij is nog niet op, wat uniek is voor mij. Ik denk dat er binnenkort chocoladekoekjes of chocoladecake op het menu staat. Zeker weten dat die daar goed tot zijn recht zal komen.


In het pakket zat ook boerenkool chips en Bionade.
Beide producten vond ik niet lekker, maar de rest van mijn testers ook niet.
Ik had het proeven van de chips al uitgesteld, maar was wel erg nieuwsgierig. Het is tenslotte een behoorlijke hype, vooral in Amerika.
En ergens hoopte ik dat ik het heel lekker zou vinden, zodat ik een alternatief zou hebben voor die zak chips die ik soms helemaal leeg eet.
Maar mijn conclusie is dat ik het echt niet lekker vind. Ik vind het mondgevoel niet fijn, de geur niet lekker en de smaak al helemaal niet. Dus helaas, geen gezond alternatief voor mij.
De Bionade vond ik matig en zal ik niet overwegen om zelf aan te schaffen.

En de winnaar is...


Zonder twijfel de Raspberry & lemon siroop van Belvoir Fruit Farms. De siroop ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit in een mooie glazen fles, maar smaakt heerlijk fris. 
Ik denk dat deze in de zomer nog vaak bij ons op tafel zal staan en ik ben ook heel benieuwd naar de andere smaken.

En is de fles leeg, dan staat die prachtig als vaas, dus wat wil een mens nog meer.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag, ik zal zeker de siroop eens gaan halen, die schijnt toch wel erg lekker te zijn maar die boerenkoolchips sla ik even over haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Maruska! En ja, de boerenkoolchips is van mijn kant geen aanrader.

   Verwijderen
 2. Oh, die kruidenpotjes van Jonnie Boer :-). Ik heb er thuis ook 3 (wel andere kruiden), maar inderdaad, prachtig om zien en als je zo'n potje opent, die geur ... mmmmmmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè Peggy, die geuren zijn echt heerlijk. Ik ben blij dat ik ze op deze manier heb ontdekt en ga zeker nog meer mixen uitproberen.

   Verwijderen
  2. Ik zou dat ook willen maar mijn kast voor kruiden staat al propvol, ik heb gewoon geen plaats meer :-(. Ik heb dringend een grotere keuken nodig ;-).

   Verwijderen