dinsdag 3 maart 2015

Make en bake, gemakkelijke koekjes


Ik ben niet zo van de kant en klare bakmixen. Waarom? Omdat je in feite alleen bloem, boter, suiker en eieren nodig hebt om de lekkerste baksels te maken.
Maar als zo'n mix dan in een mooi potje zit, dan ben ik verkocht en wil ik het hebben.
Zoals deze Make & bake mix van de Hema. Zeg nu zelf, dit ziet er toch al uit om op te eten.


Gelukkig was ik jarig en vonden de kinderen het wel een heel leuk cadeautje om te geven. Ook niet geheel onbaatzuchtig denk ik, maar ik was er blij mee.
Dus er moest gebakken worden. Iets wat ik altijd graag gedaan heb, maar de laatste tijd niet echt meer aan toe ben gekomen.

Deze mix maakte het me wel heel erg makkelijk. Met wat boter en een ei heb je binnen een half uur heerlijke koekjes.
Even twijfelde ik of de 100 gram boter die nodig was niet veel te weinig was, want in eerste instantie leek het deeg veel te droog en los om er koekjes van te bakken. Maar door goed te kneden (en de eidooier toe te voegen die apart staat vermeld) kon ik er prima koekjes van maken. Ik haalde er 18 stuks uit.

Chocolotachip koekjes
Confetti koekjes

De baktijd, 15 minuten op 200 graden, is precies goed. De koekjes hebben daarna nog wel een klein half uurtje nodig om af te koelen, maar zijn daarna perfect om op gegeten te worden. 
Ik zeg een aanrader voor iedereen die een keer voor makkelijk wil gaan. En het heeft mij gestimuleerd om weer meer te gaan bakken, dus wordt vervolgd.
Maar nu eerst, koffie met een koekje...


2 opmerkingen:

  1. Ik heb zo'n pot ook gekregen voor mijn verjaardag.. hij staat nog steeds in de kast :) Toch maar is mee gaan beginnen volgende week

    BeantwoordenVerwijderen