TIRAMISU TAART
Voor de bodem:
350 g chocolate chip cookies
75 g boter
lange vingers
amaretto
350 g chocolate chip cookies
75 g boter
lange vingers
amaretto
Voor de vulling:
6 blaadjes gelatine
1,5 dl sterke koffie
1/4 l slagroom
125 g witte basterdsuiker
500 g mascarpone
pure chocolade
kaneel
6 blaadjes gelatine
1,5 dl sterke koffie
1/4 l slagroom
125 g witte basterdsuiker
500 g mascarpone
pure chocolade
kaneel
Bereiding:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, smelt de boter en meng dit door elkaar. Schep de koekkruimels over de bodem en druk ze met de bolle kant van een lepel goed aan. De lange vingers halveren, met de niet gesuikerde kant even dopen in de drank en rechtop langs de rand van de springvorm zetten met de suikerkant naar buiten. Springvorm in koelkast zetten. De rest van de lange vingers grof verkruimelen.
Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Zet 1,5 dl sterke koffie. Los de gelatine op in de hete koffie en laat deze afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker, roer er de mascarpone door en de afgekoelde koffie. Vul de vorm met de helft van het mengsel, strooi de verkruimelde lange vingers erover en schep de rest van het mascarpone-mengsel eroverheen. Gladstrijken en minstens 4 uur laten opstijven in de koelkast. De taart maak je af door een reep pure chocolade erboven grof te raspen en er kaneelpoeder over te strooien.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, smelt de boter en meng dit door elkaar. Schep de koekkruimels over de bodem en druk ze met de bolle kant van een lepel goed aan. De lange vingers halveren, met de niet gesuikerde kant even dopen in de drank en rechtop langs de rand van de springvorm zetten met de suikerkant naar buiten. Springvorm in koelkast zetten. De rest van de lange vingers grof verkruimelen.
Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Zet 1,5 dl sterke koffie. Los de gelatine op in de hete koffie en laat deze afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker, roer er de mascarpone door en de afgekoelde koffie. Vul de vorm met de helft van het mengsel, strooi de verkruimelde lange vingers erover en schep de rest van het mascarpone-mengsel eroverheen. Gladstrijken en minstens 4 uur laten opstijven in de koelkast. De taart maak je af door een reep pure chocolade erboven grof te raspen en er kaneelpoeder over te strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten