donderdag 13 december 2012

Let's hear it for the babiesNog 5 dagen en dan begint het weer, 3FM Serious Request. Voor mij één van de hoogtepunten ieder jaar weer. Tijdens die dagen krijg ik dat gevoel dat we het met z'n allen toch beter moet kunnen doen. Dat we met z'n allen er toch voor moeten kunnen zorgen dat het voor iedereen op deze aardbol fijn is om te leven.Bij ons wordt Serious Request al sinds 2004 gevolgd. 3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen wij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen. De actie wordt voor het eerst gedaan in 2004. 3DJ's sluiten zich vrijwillig op in een Glazen Huis en draaien de week voor kerst request plaatjes voor geld. Op een nuchtere maag! Tegelijkertijd informeren de DJ's het publiek over de noodzaak van de actie. 
Het eerste jaar zaten we aan de radio gekluisterd en na een jaar volgden we het via internet en de televisie, soms tot diep in de nacht. 
Ik vind het geweldig wat de DJ's voor elkaar weten te krijgen die dagen en nachten dat ze in het Glazen Huis zitten. Respect!
En ieder jaar weer wordt er meer geld op gehaald voor een andere stille ramp.Dit jaar vraagt 3FM Serious Request 2012 aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.
Dit gaat mij als mama nog extra nauw aan het hart. Want iedere baby, waar ook ter wereld heeft recht op medische zorg en begeleiding. En het is toch te gek voor worden dat dit in 2012 nog niet het geval is.

Dus ik luister, kijk en steun de 3FM dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra volgende week weer in hun strijd tegen deze stille ramp.


There's a smile
the world has never seen
just waiting to be shared


There's a song
the world has never heard
just waiting to be sung


There's a heart
the world has never known
just waiting to be loved


There's a miracle
just waiting to be born
just waiting to be yours!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten