dinsdag 3 september 2013

Limoenkwarktaart in een potje

Voor de Verleidelijke Tafel met het thema 'Wit met een vleugje groen' had ik ook limoenkwarktaart in een potje gemaakt. Dit keer geen kwarktaart uit een pak, maar heb ik het gebaseerd op een recept uit 'Het grote komen eten kookboek'.


Limoenkwarktaart in een potje 


Ingrediënten

Porties : 20 

  • 150 g verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
  • 150 g suiker
  • 60 g boter
  • 700 g kwark
  • 350 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 gelatine blaadjes
  • sap van 2 limoenen
  • rasp van de schil van 2 schoon geboende limoenen

Bereidingswijze

Bereiding: 30 min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  

  1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.
  2. Verdeel het kruimelmengsel over de potjes en druk goed aan.
  3. Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker. Meng de room met de kwark.
  4. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  5. Rasp de schil van de limoenen en pers de limoen(en) uit. Verwarm het limoensap en de rasp in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de warme limoensap. Verwarm dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het even afkoelen.
  6. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. 
  7. Spuit het kwarkmengsel met een spuitzak in de potjes
  8. Doe de deksels op de potjes of bedek ze met folie en zet ze minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.



1 opmerking: