dinsdag 26 november 2013

Mmmmmm.... Macarons van Maison Georges Larnicol

Afgelopen weekend zijn we naar Parijs geweest, naar Disneyland wel te verstaan. Maar gelukkig was er ook nog tijd en ruimte om de Stad van de Liefde zelf te bezichtigen.
Natuurlijk hebben we lang niet alles gezien, daar is een middag veel te kort voor.

Meteen uit de trein was daar de Arc de Triomphe. Ongelooflijk hoe mooi en groots die is.


En natuurlijk de Eiffeltoren. De kinderen (en mama natuurlijk ook) wilden die toch wel heel graag zien.


Als laatste gingen we naar de Basilique du Sacré-Cœur. De kids hadden het na de Eiffeltoren wel gehad, maar mijn schoonvader wilde daar graag naar toe. Dus hup met z'n allen weer de metro in (heel fijn trouwens met twee jonge kinderen, die overvolle metro's). 
We waren eigenlijk meteen bij een smal winkelstraatje dat naar de Sacré-Cœur toe liep. En tussen de veelal 'goedkope' winkeltjes met souvenirs zit Maison Georges Larnicol. En daar waren ze dan, de Macarons. 

Een macaron is een koekje en bonbon in één. Het bestaat uit twee meringue koekjes verrijkt met amandelen met een vulling ertussen.  De vulling bepaalt grotendeels de smaak. Je kunt ze maken in alle kleuren en met alle mogelijke smaaksensaties. 

Daar moest ik natuurlijk wel even naar binnen.En ik ging niet alleen naar binnen natuurlijk, maar ik heb er ook een paar gekocht om te proeven.
Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar ze smaken echt heerlijk. Heel intens en ze smelten op je tong.
Liefs Janneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten